The Commitments

afbeelding van RogerPoulussen
RogerPoulussen

De "demo" van september gaat te boek als de slechts bezochte demo in de historie van onze club. E.e.a. zal wel te maken hebben gehad met het ongelofelijk hete weer en waarschijnlijk ook een beetje de programmering. Op het programma stond nl een videoavond, waar we net als vorig jaar, een muziekdocumentaire zouden vertonen. Op het laatste moment hebben we gekozen om de muziekdocumentiare te laten vervallen, om daarvoor in de plaats een speelfilm te tonen.

 

Zoals het een goede bioscoopavond betaamt, begonnen we ook nu met een voorfilm. De voorfilm was een monoloog van Hans Beekhuizen, waarin hij verteld over streaming, bits, samplefrequentie en alles wat daarmee te maken heeft.

Na deze kouwe kost, die wel heel duidelijk en leerzaam was, begon de hoofdfilm. De hoofdfilm was "The Commitments" uit 1991, een Ierse film over een Ierse gast die een band samen wil stellen en zelf de manager van het stel zal/wil zijn. Met de nodige dosis humor en vooral goede muziek van James Brown, Otis Redding, Percy Sledge en nog meer gerenomeerde soul-artiesten, was het een leuk en goed verhaal. Het viel op de meesten van de aanwezigen de film niet eens kenden. En ondanks dat er alleen een Engelse ondertiteling bij was, kon iedereen het prima volgen. Iemand zei zelfs dat gezien de titel hij never nooit op het idee was gekomen deze film te bekijken, maar hij vond 'm wel ontzettend leuk.

 

Voor degenen die dit gemist hebben en de titel ook wantrouwen, deze film is echt het bekijken waard.