Hifi Limburg opent de deuren

afbeelding van RogerPoulussen
RogerPoulussen

Op 9 september was de feestelijke opening van Hifi Limburg in Beek. Voorheen hadden de eigenaren Jack Akkermans en Janet Bronneberg de winkel aan huis in Geule, onder de naam Hifi Maastricht. Hifi Maastricht werd in 2013 opgericht. Het was toen de bedoeling om een pand in Bunde te betrekken, maar door omstandigheden ging dat niet door en werd de zaak in hun woonhuis gevestigd, met in het achterhoofd als de tijd rijp is naar een echt winkelpand te verhuizen. In 2016 werd die wens realiteit en is er een pand gevonden in Beek, centraal gelegen aan de markt.

Zoals reeds gemeld was de feestelijke opening op 9 september jl., maar niet elk lid was in de gelegenheid om op die vrijdagmiddag aanwezig te zijn. Daarom werd er een clubavond omgetoverd naar "buitenclubse" activiteit. Het toeval wil dat Hifi Limburg net een eerste demo gehouden had, waar we als club dan ook nog eens man mochten genieten. Centraal deze avond was wel de zaak op zich. Jack vertelde openhartig wat er ten grondslag heeft gelegen aan de winkel, waar de kracht van Hifi Limburg ligt en wat er allemaal te koop is.

Na deze intro konden we genieten van de set die tijdens de eerste show dienst deed. Deze bestond uit de Naim NAC-N272 en de Naim NAP300DR met extra PSU, die samen met de Naim Unitiserve twee paar Focal luidsprekers om beurten aanstuurde. De luidsprekers waren ook niet de minste van Focal, nl de Sopra 1 en Sopra 2. Achter de set was nog een RivaSono diffuser opgesteld, maar daarover later meer.

Begonnen werd met de Sopra 2. Een behoorlijk grote, mooi in rode lak afgewerkte 2½ weg vloerstaander. Al gelijk bleek dat dit toch wel een erg goede luidspreker was en dat de set goed op elkaar afgestemd was. De ruimte was helaas iets te klein om het volledig potentiaal van de Sopra 2 ten toon te kunnen spreiden. Het klonkt echter niet onverdienstelijk. Het laag liep iets vast, maar de meesten vonden dat niet echt storend.

In het tweede deel werd de Sopra 1 beluisterd. Dit ging erg goed in de ruimte. De afbeelding klopte helemaal. Ik kan me echter voorstellen dat net niet ieders smaak is. De Focal tweeters zijn prominent aanwezig (ook bij de Sopra 2). Dat is een eigenschap van Focal. Hoewel ik zelf een aversie heb tegen de inverted dome die Focal vaak gebruikt, vond ik deze echter niet vervelend of zelfs irritant.

Uiteraard kon Jack het niet laten te demonstreren wat de RivaSono diffuser doet. Tijdens een nummer werd de bovenste diffuser weggehaald en toen vielen de monden open. Wat eerst mooi gestaffeld en op de juiste diepte afgebeeld werd, kroop nu terug in de luidspreker. De buhne was er niet meer. Weer terug geplaatst viel alles weer op zijn plek. Deze mooi afgewerkte eyecatchers doen hun werk voortreffelijk en misstaan in geen enkele luisterruimte.

Rest me nog Jack en Janet te bedanken voor de kennismaking met de winkel en de mooie invlling van de avond.

Meer info: http://hifi-limburg.nl/

Playlist:
1. Malia & Boris Blank - Magnetic Lies
2. Yello - Till Tomorrow
3. Gregory Porter - Hey Laura
4. Vivaldi - Concerto for Violin And Strings I…
5. Eagles - Hotel California
6. Ed Sheeran - Thinking Out Loud
7. Frank Sinatra - That Old Feeling
8. Friedemann - Aquamarin
9. The Dali LP - (unknown track)
10. Tom Jones - Did Trouble Me
11. Dire Straits - Brother In Arms
12. Sara K. - Din’t Know You From Somewhere
13. Blöf - De Mooiste Verliezers
14. Nils Lofgren - Keith Don’t Go
15. De Kift - Hoofdkaas
16. Miller Anderson - By The Light
17. Bob Dylan - Man In The Long Black Coat
18. Beth Hart - Baddest Blues
19. Hilary Hahn - I. Preludio
20. Antonio Vivaldi - Concerto in C Major